Werk aan de hand

Het werken aan de hand stamt uit de klassieke rijkunst, Rond barok, renenaissance tijd werd het veel gedaan rond een enkele pilaar en later werd de pilaar vervangen door een mens zodat het paard voorwaarts kon blijven.

Ook werd er gewerkt tussen dubbele pilaren.

Wat is klassiek? 

‘Alles wat binnen het kader valt van de fysieke en mentale natuurlijke mogelijkheden van het paard en daarbinnen streeft naar harmonie, dat is klassiek.’ Een bosrit of een springtraining kan ook klassiek zijn. 

Ken de grenzen van je paard, werk binnen de mogelijkheden. Een klassieke aanpak houdt in dat je ook nadenkt over het mentale gedeelte van de training. Het is een mooie manier om het paard te gymnastiseren en op te leiden maar ook een hele leuke manier om met je paard te werken en plezier te hebben. De communicatie met je paard wordt er veel beter van, je leert hem meer begrijpen in zijn lichaam en zijn reacties. Je werkt met lichaamstaal en je kan het paard zien. Hoe gebruikt een paard zijn lichaam, wat is zijn gelaatsuitdrukking. Bovendien, een ultieme manier om te revalideren.

En ze vinden het nog leuk ook.